Friday, October 29, 2010

berfoya2 KAMI di timessquare!!!~~

duit elaun MARA yg cover duit yuran awal sem arytuh da masok
ape lagi KASI PECAH la itu ts!!
yaaaayy~~~

kami da spakat satu umah nk kluar artuh kcuali FARAHDYA sbb die ade rngan2 ngan pakwe die...
ni kterong pnye gmbr..
warga flat maluri la ktekan...

HAHAHAHAHAHAHA


ni aku ngan rmbut baruku...

ni masitah!

dud @ zati amalia

nazninafifa!

kak pah

zarina dekan...

kami seronok semalam sbb menghabiskn duit MARA  
terutamanya AKU la....habis rm400 aku buat rambut, bli xternal disk, n bli gelang kaki silver..
HAHAHAHAHA..
diorng sume pon bli tapi kak pah sornag je yg x bli sbb die x berkenan...
macam2 lagi la yg kterng buat..
pg low yat la bli brng2 aku n syita..
bergambar2 sekitar timessquare..
pastuhkan aku, syita, n khudud bli topi yg kecik tuh...
cbe korunk tgok kat gmbr kteong yg atas tuh..ada topi kecik..
HAHAHAHAH..klaka la weyh..benda2 yg x spatutunya kterong bli..

tapi SERONOK!!!!

lpas da borong sakan kami pon ape lg
bergambar la~!!!

cme smalm je la spolied skit sbb ade org yg x djmput dtg join skali....
* hahahaha. mulut puaka aku nih!
yg dak laki tuh no hal la sbb diorng x kacau hdup aku so aku x kesah la sngt pn diorng nk join skali..
cme si polan tuh la yg spoiledkn keadaan...
watever la!!!

yg penting kami bahagia smlam...








hahahahaha....

   the moment with all of you

Thursday, October 28, 2010

oh my BABY... ♥ u so much~~~

   jeng3!!!!!!
baby??!
hehehehehehe..
yup my new baby.....
its a SAMSUNG S2 PORTABLE  
atau lebih dkenali sbgai external disk!!

my baby yg kaler pink!!! ♥♥

my external disk..MY BABY..hehehe


yay!! da lme aku idamkan sebenarnya  *padahal bru je cz acik suggest kn kat aku arytuh  
aku bli ni sbb aku nk masukkan cter2 korea terbaru..
wah boleh ke macm tuh?? hehehehe
da la aku ni gler korea hehehehe...
so sbb tuh lah aku amik kputusan yg sngat mendadak tuk bli menda alah ni..
nk ltak lam lappy aku x muat..
bnyak cter aku nk tgok nih...hehehehe...

even sys aku pon stuju ble aku nk bli menda nih...
so bg aku berbaloi untuk aku bli menda nih.
ala bkannya aku juz nk ltak cter2 korea je..
next time mne tau ley ltak menda2 len lagi..besar tuh disk nih..
320GB!!
hehehehe..
da je 500GB tapi mahal n da lari dri bajet aku...
so biar je la...

neway ni la menda paling mahal yg aku bli ngan duit sndri..hihihihi
arytuh mintak bajet ngan my mum x lulus..so terpakse la mngagau duit nk bli xternal ni...
so sbb tuh aku SAYANG gler kat die...
hahahaha  *tapi kalu my mum yg bg bajet lg la aku SAYANG!! 




OH MY BABY!!  ♥♥♥

rambut baru ♥ ♥ ♥


aku buat rambut bru????
hahahahahahaha...
yupppppp....
aku buat rmbut baru..HAHAHAHAHA
bkan ape aku juz nk try cz seumur hdup aku x penah pon g salon n x penah uat rebonding..kesian kan aku??
tuh yg gatal2 nk buat rebonding tuh...KIHKIHKIHKIH!!~~~
tapi amik KAW~
lame gler aku buat rebonding td..
abis kematu bontot aku duduk ats kerusi..
and aku kesiankan membe2 aku yg da tgu lama n da lapar gler agaknya kan..
hehehehehe..kesian diorng... :(

** korunk tenkiu so much k cz da tman aku td!! 
♥ ♥ KORUNK!!

kos untuk buat rambut cm ni DIRAHSIAKAN..hehehehe

x la mahal sngt sbb rambut aku pon x pnjag...cme td je la buat pertama kalinya dan sngat ekslusif aku free hair pg TS ngan dak2 umah n terserempak plak ngan dak2 IPB  

*padahal mmg rncng nk jmpe pon. tapi aku plan ngan seorng je yg lain tuh aku x tau n x mao amik tau!

pe2 pon pgalaman buat rebonding ni sngt bes n sangt gayat aku dibuatnya..hehehehehe...

I JUZ ♥ MY NEW HAIR!!!

Tuesday, October 26, 2010

final exam tapi...

aku da la nak final exam tapi satu ape pon aku x buat hari ni....
ingat nk study far pagi td tapi dok sibuk2 plak kira cgpa n  dok brangan nk dpat dean least la konon...study pon x ni kan plak nk dpat dean least...
haiyyooo nuredayunoh!!!! 
bila kamu mau sedar ni....tapi pe2 hal pon aku rsaukn FAR 200 aku ni ha....x penah2 aku rase cm x ley bwak account tetibe je sem ni aku rse cm da x ske account plak..da sem 3 baru nk rse prasaan cm ni..ntah2 org len da jemu ngan prasaan cm ni..baru skrg aku pham prasaan org yg x tau buat account ni..
mmg trok rsenye..ak sendri pon dok runsing2 tapi satu pa pon aku x buat!!  nnggee~~


+++++++++nuredayunoh+++++++++


aku harap aku ley buat yg terbaik tok sem ni la..wlupon x dapt dekan tapi aku ttap nk buat yg terbaik..INSYAALLAH...

p/s : nk gak myelit pasal ni..tadikan membe2 aku tlong aku adjustkan si ikhsan..
hahahahaha seronok aku td..ntah nape tetibe je aku ley suke kat mamat tuh..tapi pe2 pon tadi aku nk ucap thanks banyak2 la kat housemate aku cz tlg aku mngenali die ngan lebey rapat lg td
seronok sangat!!!!!

Friday, October 22, 2010

YA ALLAH...lirinya buat aku mnagis mgenangkn dosa2 ku slama ini

here are the song which the most i'hv listen to...love ALLAH, love the song. love the lyric

SUBHANALLAH

ALWAYS BE THERE : MAHER ZAIN


Alllahu Akbar… 

If you ask me about love 
And what i know about it 
My answer would be 
It’s everything about Allah 
The pure love, to our souls 
The creator of you and me,the heaven and whole universe 
The one that made us whole and free 
The guardian of HIS true believers 
So when the time is hard 
There’s no way to turn 
As HE promise HE will Always Be There 
To bless us with HIS love and HIS mercy 
Coz, as HE promise HE will Always Be There 
HE’s always watching us, guiding us 

So when the time is hard 
There’s no way to turn 
As HE promise HE will Always Be There 
To bless us with HIS love and HIS mercy 
Coz, as HE promise HE will Always Be There 
HE’s always watching us, guiding us 
And HE knows what’s in all in our heart 

So when you lose your way 
To Allah you should turn 
As HE promise HE will Always Be There… 

HE bring ourselves from the darkness into the light 
Subhanallah praise belongs to YOU for everything 
Shouldn’t never feel afraid of anything 
As long as we follow HIS guidance all the way 
Through the short time we have in this life 
Soon it all’ll be over 
And we’ll be in His heaven and we’ll all be fine 

So when the time gets hard 
There’s no way to turn 
As HE promise He will Always Be There 

To bless us with HIS love and HIS mercy 
Coz, as HE promise HE will Always Be There 
HE’s always watching us, guiding us 
And HE knows what’s in all in our heart 

So when you lose your way 
To Allah you should turn 
As HE promise HE will Always Be There… 

Allahu Akbar… 

So when the time gets hard 
There’s no way to turn 
As HE promise He will Always Be There 
To bless us with HIS love and HIS mercy 
Coz, as HE promise HE will Always Be There 
HE’s always watching us, guiding us 
And he knows what’s in all in our heart 

So when you lose your way 
To Allah you should turn 
As HE promise HE will Always Be There… 





OPEN YOUR EYES : MAHER ZAIN

Open Your Eyes
Look around yourselves
Can't you see this wonder
Spreaded infront of you
The clouds floating by
The skies are clear and blue
Planets in the orbits
The moon and the sun
Such perfect harmony

Let's start question in ourselves
Isn't this proof enough for us
Or are we so blind
To push it all aside..
No..
We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..


Look inside yourselves
Such a perfect order
Hiding in yourselves
Running in your veins
What about anger love and pain
And all the things you're feeling
Can you touch them with your hand?
So are they really there?

Lets start question in ourselves
Isn't this proof enough for us?
Or are we so blind
To push it all aside..?
No..
We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..


When a baby's born
So helpless and weak
And you're watching him growing..
So why deny
Whats in front of your eyes
The biggest miracle of life..
We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look quiet we'll see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Open your eyes and hearts and minds
If you just look bright to see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Allah..
You created everything
We belong to You
Ya Robb we raise our hands
Forever we thank You..
الحمد الله
Alhamdulillah..


FOR THE REST OF MY LIFE....




I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And there is a couple words I want to say
Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you...loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in Jannah
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

*Repeat Chorus
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus
I know that deep in my heart..




Wednesday, October 20, 2010

study

letih la study ni..
aku bimbang ngan FAR aku ni..
stakat manufacturing accnt tuh leh la aku buat...
adoiyai!!!

MAMA help me~~~

Sunday, October 17, 2010

lonely....

aku dok kat umah sorng2...!!!
haaaaaa....
cuak seyh..abes semua lmpu aku bukak...hahahaha!!
parents n alang aku blik kg (kelantan) sbb nk uruskn hal yg berkaitan ngan tanah..
sku malas la nk ikot cz aku de hal laen lg nk buat
plus aku x nk sbb jauh..bkn lme pon blik..
2 hari jew...
then aku lepak la umah along aku kat ANTARA GAPI
dok kat sne n bru ptg td aku hntar adek aku blik asrama die...
smuanya aku drive sndri..
bkn ape..
first time aku drive tnpa org pntg sekeliling aku...
so agak berhati2 gaks la ble drive tuh..
nseb jaln x jem..
selamat seyh..

******
skunk aku nk fokus study plaks!
final da dkat n first time aku rse aku x ready sangat2!!!
so aja aja fighting!!!!!

Saturday, October 16, 2010

ketenangan yang dicari....

waaaahhh...
seronoknya dapt blik umah saye sendiri!!!!
agak tenang skit ble da bersma keluarga tercinta
dpat la gaks aku nk melupakan perkara bodoh tuh..

******
terus terang aku ckp lpas aku block dirng sume dri fb aku 
aku rse sngt tenang n rse ade hati la jgak nk bukak fb
kalu x seblum ni rse cm myampah  je nk buka fb...
skrg syukur Alhamdulillah.....

******
aku ni bukan la nk bermusuh sgat
tapi masalh skunk ni bkan aku yg memulakan pemusuhan ni..
smpi boleh tduh aku tg bukan2 tnpa sbrang siasatan
aku bkan nk marah pon bg sape yg buat cerita mcm tuh
aku akn ok kalu korng try nk slow talk ngan aku..
mesti moang pk nape msti mereka yg perlu slaw talk ngan aku dlu kan??
sbb nya aku x tau pon diorng ade maslah ngan aku
smpi la membe rumah aku cerita perkra sbnar lpas die kol membe laki die...
n stat dri situ la aku baru tau yg diorng tuh ckp aku jahat 
sbb suke nk melaga2kn org..
WTF???!!!
aku nk mlaga2kn diorng???
tolong la!!!
x de mase aku tau x!
sbb tuh la aku ckp diorng yg patot slaw talk ngan aku..
sb aku x tau menda sbnar..

*******
n skarg aku da rse ok la sket..
dripada smalm aku mmg da x than
aku nages...
nseb bek aku da kwn yg memahami aku..
tengs korang
LOVE U ALL!

Friday, October 15, 2010

sape yng menglabah skunk???

aku agak sedey la aryni...
ntah la..
mungkin jgak ni balasan aku sbb perli dirong lebeh2 sngt..
tapi korang x paham betapa geram nya hati aku ni..
aku penat2 mengahafal LAW diorang senag2 je nk meniru
kalu setakat tnya sikit kwan sebelah tuh aku bleh than lg la..
cz aku pon buat menda yg sme
ini x..
siap bwak jwpn masuk dewan exam..
ni melibatkan carry mark kot.
aku pon x ley nk hafal bnyak sngt LAW tuh 
tpi x de la aku nk meniru smpi tahap mcm tuh...

*****
then kiterng pon sepakat nk memperli di depan diorng..
kalu nk diikutkn hati nk je report pde lecture
tpi kiterong pk nnti jdi bertmbh susah..
so lebih baik kterong perli2 je arytuh puas2 untuk nk melegakn hati kami
yang panas ni!!!
sape yg x panas siot!!!
tapi kami ckp arytuh je..
x de pon nk smpi meleret2 smpi 2 3 hari...

*****
then ade la seorng hamba Allah ni yg bagtau kat aku yg ade sipolan ni pon 
turut meniru sama...
tapi kami x kecoh2 pon...
sesama kami je yg tahu..
cume hnya ade kwan aku nih die tnye direct tros kat sipolan nih..
tpi bagi aku la kan kalu kita x meniru buat ape kte nak 
melenting x tentu pasal....
buat cm bese je la....
tapi sipolan ni mengelabah x tentu pasal
mengamuk2 plak sambil blame2 org len...
aku pon x paham la die nih..


*****
pastuh tetibe jerk
ade la manusia ni yg tetibe msj aku ucapkn TAHNIAH
macam vavi jew!
hah
kan aku da stat mencarut ni..
bukan ape..
aku ade mslah ngan org len 
yg org len p masuk cmpur tuh pahal!!!
mengelabah btol la!!!!
diorng x tau cter sebenar tpi nk lebih2 plak
blame aku..


*****
aku akn ingt smpi smpi ble2
ape yg diorng buat ni
aku x kacau hidup diorng 
tpi diorng plak yg lebey2 nk kacau hidup aku.
memang cm sial!