Thursday, July 21, 2011

kurma yusuf taiyoob

assalamualaikum! bulan Ramadhan sudah hampir tiba, dan anda masih belum ada stok kurma dirumah mahupun dipejabat?? jangan gusar kerana kamiada menjualnya disini. :D. Antara produk yang menjadi pilihan kami ialah :-

KURMA BADAM BERSALUT COKLAT

Produk terbaru istimewa dari YUTA (Yusuf Taiyoob) bagi anda yang inginkan kelainan dalam menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Produk Kurma ini masih baru lagi dalam pasaran Malaysia dengan ramuan dari badam, coklat dan tentunya kurma. Ia pasti menyelerakan dan tidak mengecewakan anda. Nikmatilah bersama - sama keluarga anda dan siapa tahu ini mungkin menjadi kegemaran si kecil anda kelak. 



                                               




i) Kurma ChocoDate Gift Bag 180g (RM15)



         
PRODUK KURMA YANG DIDATANGKAN DARIPADA YUSUF TAIYOOB.

Jika anda tidak suka coklat, tidak mengapa, kami juga seperti selalu ada menyediakan Produk kurma yang lain. Semestinya kehadiran bulan Ramadhan ini akan lebih meriah dengan kurma dari Yusuf Taiyoob.

Kurma Madu YuTa (RM10)

Safia Bertangkai (RM15)

Kurma Amina (RM15)

jika ada sesiapa yang berminat, boleh langsung terus menghubungi 0123495662 (Diana - main dealer), 0122086674 (Faizol), 0122297664 (Idayu - IPB students only :D). Kurma yang terbaik hanya dari Yusuf Taiyoob. Semua stok kurma ini adalah stok baru. CEEPPAAATTTT.. Sementara stok masih ada ;)


“Sesiapa memperolehi buah tamar/kurma maka berbukalah dengannya. Sesiapa yang tidak memperolehinya, maka berbukalah dengan air kerana ia adalah penyuci”.

(Riwayat Imam Hakim, Tirmizi dan an-Nasai dari Anas r.a.)

Anas r.a. menceritakan bahawa; “Rasulullah s.a.w. berbuka puasa dengan beberapa kurma basah/segar, kalau tidak ada kurma basah maka dengan kurma kering dan kalau tidak ada buah kurma, baginda akan berbuka dengan beberapa teguk air”.                                                                                                                                       (Riwayat Ahmad, Tirmizi dan Abu Daud)






p/s: tiba -tiba teringat dengan lawak sepah, "Kurrrmaaaaa ini memang maaaniiisss!!!" <<< itulah yusuf taiyoob ! assalamualaikum :D


Tuesday, July 19, 2011

berhabuk sudah!

sory da lame x update blog.. 
saye malas + xde mase + busy + letih + banyak test + tekanan (xde kne mgena) = ade korng kesah kew??
ngeh3~~~~



p/s: sekarang pon masih malas lagi nak menaip walupon bnayk benda yg nk dikongsikan bersama..thank god i could type all this things till the end!
till then, love u, ~~

Wednesday, May 25, 2011

sekalung tahniah buat saya dan awak :)

assalamualaikum..

di pagi yg hening ni aku mmg xley nak tidor la kan sbb nak menunggu result kuar...ermm...tepat jew jam 12am member aku post fb ckp yg da ley check result..aku pon pe lagi pegi la portal uitm, log in n tetibe je xley nak click. haaaa serabut pale otak aku time tuh..pg check email pon xde.. padahal awal2 lagi aku dah clearkan email aku dripada tons of notifications from fb.hehehehe..

then, a million thanks to miera hayatz cz da tolong aku tengok result..and barulah segala persoalan aku terjawab..alhamdulillah aku lulus semua and pointer aku pon da nek sket.. sikit??? errmmm ini bukan lah seperti yang aku harapkan.. but as a saying goes what u did u'll get back.. aku dah tau yg sem ni je harapan aku sama ade nak dekan atau naikkan poiter aku lebih sikit.. tapi selama sem ni jgak aku rse aku xpenah buat revision pon pas habis klas kecuali kalau ade test or quiz..yg aku tau maaaiiinnn jew!. jadi jangan nak tanya la kalau pointer aku naik sikit.. i deserve it and serve me rite..

actually im in torn of making this post sbb ade jgak kawan2 aku yg repeat paper..xnak la pulak diorng sedey ke ape kew... so here for u guys....

jadi pade sesiape yg fail tuh jgn rsau aku akan bg moral support kat korunk..aku tau repeat that subjek is sucks! but kte xtau mungkin Allah ade plan yg lagi baik buat kte..who knows?? so face it like a real man.. dont put urself down.we are here for u like u were here for us. plus what are frens for rite?? just chill.



yg cemerlang sme ade dekan ke x tahniah kawan2..anda layak dan sememangnya layak sebab anda dah work hard for it..bagi yg dekan, super duper tahniah..no doubt, korng mmg smart and u deserve it..jelez ngan korang tau.hahahaha..jelez yg baik lah!



ape2 pon aku nk ucapkan terima kasih kat my roomates yg sama2 berusaha sampai tdur dengan buku bagai..its a nice thing to be with u girls..xtau lagi result diorng but im crossing my fingers do hope yg diorng akn cemerlang mcm kite semua..dekan adalah lebih baik! :)

so tahniah sekali lagi.. pde yg dekan, do maintain ur result, yg lulus semua, work more harder to be the next dekan, yg repeat, work triple harder and move on, jgan toleh belakang lagi, yg dah berlalu biarkan berlalu..yg depan masih menanti.. :)

*saat ni aku masih belum tutup lagi tab result aku..hahahahaha..Alhamdulillah..


***

Thursday, May 19, 2011

kau pergi jua.... :(

assalamualaikum..

kau pergi jua,setelah cinta ku ini membara..... teringat bait2 lirik dri lagu adam ahmad kalau xsilap aku yg dinyanyikan semula oleh dayang nurfaizah. anyway penting ke nk kne bgtau kat sni sape pnyanyi die?? LOL!

okay yesterday officially my baby mmg da xley hidup lg.. huhuhuhu so sad.. ekceli mmg da tau baby da xde tapi jauh di sudut hati tuh masih lagi berharap yg baby akan okay blik. hmmm......

smalam abah bwk die jumpe pakar ( errkk??? ) hahahaha.. die pon ckp baby da xley hidop lagi.. sedey sesangat bile abah tepon and time tuh ase cam nk nages kat situ gak tapi sbb xde air mate yg kuar so xpat nak nages..( ok xlawak pon..)

hidop tanpa baby mmg bosan, die la slalu tmankan aku sepanjg cuti sem lepas dan sekarang ni hidop aku mmg bosan tanpa die.. die yg mengindahkan hari2 aku..tapi da nak buat mcm mne..ingt lagi kali pertama dengan baby 28/10/2010..happy sesangat... aku ingt die boleh bertahan lama, tapi xsampai setahun pon..xpe la at least it's all happen depan mate aku... so i try to accept the facts!

so after this no more koreans,malaywood,hollywod,bollywood and so on cz may baby sudah xpat nk berkhidmat lagi..

im gonna miss u baby,

selamat tinggal my SAMSUNG PORTABLE DISK....

dalam kenangan ...... :(



***

Sunday, May 15, 2011

kisah cinta aku..

assalamualaikum...

tetibe lak an nk story pasal cintan cintun ni lak ai... xpe la.. ok sebenarnya tadi time balik dri hantr adik aku kat asrama tetibe lak pikiran aku ni megelamun pasal kahwen!

yup, jauh di sudut hati, aku nk kahwen! wakakaka.. nak2 lagi abah aku pegi pasang radio klasik die, n diorng lak g pasang lagu renjis2 and slamat pgnti baru dri P.ramlee n saloma..aiissshhh lagi kuat la aku mengelamun, siap ade background music lagi.. alahaaiiii...

ha soal kahwen.. pade yg dah de pasangan tuh, hargailah mereka..xpayah la nk cri2 yg len or niat pasng cawangan bru kew.. susah wo nk cri len wakakakaka, oo bg KAU aku ase xssah kot..hehehe.. mcm aku ni, dah de org nk aku plak g tolak..siap da ajak nk kawen..huhuhu..tapi itulah cinta..

cinta boleh buat apa sahaja, cinta boleh berkorban,cinta boleh berubah,cinta boleh buat kite senyum sorang2 n mcm2lah tapi hakikatnya satu jew yg cinta xley buat iaitu CINTA TAK BOLEH DIPAKSA!


and it happens to me..aku xsayang die,aku xcinta die,aku xrindu pon kat die..sbb tuh aku xley terima die walupon die ckp yg die syg kat aku.. mmg arytuh aku ade teringt kat die.. so that's why la after decade, i text him for the first time.. and he reply! yup die balas..so aku pon ngan harapan yg menggunung harap aku ley syg die blik ..yela dah tetibe jew aku teringt kat die..but in the end, aku xley jgak..

so when it comes about marriage aku harap aku ley jumpe my mr right at the right moment and at a right time.. aku ni jnis yg kalau laki tuh dah elok mmg aku xkan cri len..bukan la nk ckp aku ni setia tapi malas la nk kapel bnyak2 kali..korng suke ke kalau bnyak kali putus n bnyak kali jgak kapel..?? xtau la kan tapi kalau aku mmg xsuke la..letih, cz nk kene mgenali lagi hati budi lelaki tuh..huhuhu..

hhmm.....dah gle kot aku nih..org len dok sebok rsau pasal result la, itu lah ini lah yg aku ni plak boleh dok pikir pasal kahwen!?? bertuah btol la bdak ni...

xkesah la sbb semua org pon mesti akan fikirkan hal ni suatu hari kelak..cume aku ni jenis yg fikir mase depan jew ahakz!! <<<< gile prasan budak ni..elok kene baling lombong jew..wakakaka..

Monday, May 9, 2011

smk RAJA abdullah vs RAJA buli??

assalamualaikum..

haaaaiii la badan, haaaiii la nyawa..mcm2 peragai ade budak skolah zaman skrg nih.. anyway, korang ade tgok berita or ade bce n/paper kew?? ni kes buli yang tahap BABUN tauk! nseb bek bkan sekolah aku..

ni skola menengah RAJA ABDULLAH (bangga sket).. aku tau skola ni cz agak dekat ngan kwsn rumah aku..sape2 yg dok area kepong or jalan kuching/ipoh/segambut mesti kenal benar ngan skolah ni..

so smk raja dollah vs raja buli, aku rse seri satu same kot..hahahahaha..xnk ckp bnyak krg aku plak kuar tv..ekceli aku agak lega cz yg terlibat lam kes buli ni adalh student cina kat situ..kalau melayu...hmmmmm xtau la nk ckp pew lg..

u guys should watch the video..nnt aku share kn link video tuh.. bile aku tgok magsa buli tuh macm OKU (xtau la btol ke x), so mmg kesian gle ah bile xde sorg pon yg kuat iman beliau untuk help that poor girl.. kesian tau..yg aku heran nye diorng tuh brani plak rakam n siap upload lg. diorng xtau kew yg diorng sedng mencipta bahan bukti sendri?? what a stupid people..yela kalu pndi mesti diorng xkan buli kan..

ade jgak some people yg komen ckp maybe that girls ade buat something kew such as mencuri kew, mencarut kew.. but for any reason sekali pon diorng x ptut treat her that way..kalu btol die mencuri let the disciplinary board do their job..bkn diorng..sesuke hati jew nk gunting2 rmbut anak org..kan dah x pasal2 kne gantung skolah!

jom tgok video ni, and give ur opinion pasal budak x senonoh ni... hahahaha..

yg peliknya cikgu2 xde kew kat skola nie??? hmmmm....

putus by melda ahmad

aku duduk sendirian di kamarku,
menagis kesepian keranamu,

kau tinggalkan aku,
kau cari yang lain,
tergamakmu,
merobek hatiku....

so, inilah bait2 lirik dari lagu putus by emelda.. erm xtau la kan kalu korng dah pernah dengar lagu ni..
biasela, aku kan selalu jadi windows97. hahahahaha.. xkesah la, yg penting aku agak suke ngan lagu ni and suara beliau..quite good..keep it up girl..ha, kalu korng dah tau pon aku still nk ckp gak yg die ni one of gadis semasa sunsilk..die terpilih pon cz of her talent yg die upload kat youtube tuh..lagu putus ni dah menambat hati producer tersebut..how lucky is she!! 

so,sesape yg rse diri die mempunyai bakat terselit kew, terpendam ke, terkepit kew, rajin2 lah upload video korng kat youtube..remember, better be good or else jgn mrah kalu org komen sekadar nk mgutuk kau jew.. hahahaha..

emelda ahmad
muke die pon le tahan gak an.. ermm add info sal die ni, umur die 20 tahun (sebaya aku je ni) *oo die mmg kne bgtau erk, hahahahaha.. erm die tgah buat dip in muzik kat uitm s.alam..no wonder la ley cipta lgu sendri bile clash ngan bf..dah ala2 taylor swift lak an. pantang clash, ade jew lagu baru.. hahahahaha..


cer klik kat sni kalau korg nak dgr suara die.. so enjoy the song, assalamualaikum..

selamat hari mak

assalamualaikum.

agak terlewat erk aku post menda ni.. hahahaha, kesah plak aku kan..aku mmg suke jdi org yg terakhir post menda ni..

well my dearest mom is Pn.Kamariah bte Mamat.. die ni lain dri yg lain..susah nk pham die but she is the best mother in da world..
of coz la kan.anak mne yg x nk mgaku yg mak die tuh super duper best.wakakaka.

anak derhaka je yg ckp cenggitu*

hakhakhak..xmau la jdi anak derhaka..lain mak lain pragai..wlau cmne pon she still our mak yg ngandung and lahirkan kite without any doubt at all.. so kite pon haruslah terima beliau seadanya..nobody is perfect dear..

im not saying dat my mak is not perfect at all or wutever, it looks like i was trying to tell the other dat i hv a prblem with mak!
hell yeah! not at all..im juz wonder cz ade stgah org tuh xsuke la, bosan la ngan mak/mama/ummi etc die.. mcm2 pragai...

hey, be realistik la sket.. okayh!

so back to the point..i wish my mak will have a great health and wealth, thank you for bring me into dis world, i love u so much, no words cn ever describe how i feel to be one of ur daughter.. sangat2 beruntung yaww!

and im sorry sbb xpenah nk jadi anak yg baik, malas, xpandai amik hati, x pnah nk cmerlang lam study, slalu buat mak sedih, rosakkan kete mak, hahahahaha! << itu da mintak maaf kayh!.. 

*semalam mkn malam mak yg suapkan.. masyaAllah, betape sedapnya suapan seseorng ibu itu..padahal aku da mkn tgahri td..the same menu, tapi bile mak yg suapkn rse mcm 10x lagi sedap... nak mak suap hari2 la cmni!!! hahahahahaha..

I LOVE YOU,WO AI NI, SARANG HAE YO, AISHITERU, TE QUIERO,TE AMO, JE T'AIME....
saya sayang mak n abah saya

Sunday, May 8, 2011

hye peeps!

assalamualaikum...

at last, im back tok berbloging setelah sekian lme x buat an yup! as u can see my blog is totally change as well as my url or wutever u guys call that* hahahaha.. so sye harp dgan semua prubahan ni akan beri nafas baru pade saye.

amboi, kau ingt kau artis kew nk bg statement mcm ni.. lalalalala..

haha, x kesah la.. yg penting aku da xmau org dok sebok2 ngan ape yg aku tulis kat sni..bear in ur mind that this is my blog which i name it as MY.LIFE.STORY. so if u learn english, i think u should understand it okay..just read,if u dont like, get hell from dis page.. TQ. itulah pentingnye ENGLISH EDUCATION.. wakakaka..

ehemm..

itulah sedikit pesanan pade semua orang..xde yg terkecuali pon..semua org sme je..bglah aku kebebasan untuk meluahkan yg tersirat mahupon yg tersurat secara AMAN..!

sekian :)

Saturday, March 26, 2011

my url x sme cm my header..

ok sorry cz my new url x sme cm my header.. t la bru nk tukar..wah mcm la ade org kesah kan.. bye!

Tuesday, March 22, 2011

rindu die>>

aku rindu die sesangat.. i miss u like hell AISHAH MASTURA..
rindu nk lepak ngan kau,
rindu nak dengar nasihat kau,
rindu nk dengar cerita2 kau,
rindu nk luahkan isi hati aku kat kau,
rindu nak lunch skali ngan kau,

semua tentang kau aku RINDU....

kau lah sahabat aku dunia akhirat.. aku cinta dan sayang kau..

semoga persahabatn kita kekal selamnya.. no one can do like wut u have done..
u are awesome girl! LOVE U ketat2....

Wednesday, March 16, 2011

sedih + kecewa = padan ngan muka aku !!

mmg padan la ngan muka aku an, okey aku sedih sngt2. nape?
sbb test aku semuanya x menjadi. mmg la semuanya lulus, alhamdulillah.. tapi aku rse cm x puas ngan ape yg aku dpt, mmg la padan ngan muke aku an. sape suh x study.. kalu boleh hari2 jew aku ni nak bergosip2.. tapi kali ni aku x penah pon sesedih macam nih. dalam 3 sem yg aku hadapi ni, ni la kali pertama aku rasa cm nk nages je bila aku dapt markah exam tadi. especially paper macroeconomy. mmg lah aku dapat 60++, tapi aku pernah dapat lebih dri tuh sebelum nih.,dan itu adalah subjek yg bagi aku x de la susah mne pon..sedih je aku bila x tergolong lam kumpulan yg dapat markah 80++ tuh, jelez pon ade.. (jelez yg +ve okayh)..

damn  it, super duper serve me right!! banyak kan la lg bercakap2, tido, online and even BERBLOG!. tapi....
aku x de la laptopholic sangat..(eww, pandai je aku cipta words laptopholic tuh,wujud kew? well like i care!) as a saying goes what u did u'll get back.. so, maybe ni la yg patot aku dapat.. TAPI kan,, aku study la jgak time nk exam tuh, cume yg buat aku sangat sedih nye sebb aku CALES! aku x pat result yg gempak semata sebab aku cales!


aaaaarrrrrgggggggggghhhhhhhhh!!!!!!!!!!


lain la kan kalau sbb aku mmg x study.. tapi x pe la.. anggap la ni sebahagian dri teguran Allah untuk aku, sbb aku bnyak maen2 skunk ni, nseb bek la berlaku time test 1, so sempat lg aku berubah untuk final exam..

huuuuuhhhhhh.. nuredayunoh..please make a different after this!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, March 11, 2011

kesetiaan.. perlu kew??

wuuhhhh, lpas dah seminggu berhempas pulas dengan study ni baru ade mase nk berblog.

teeeeheeeee!! , aku tipu jew lahhhhhhhhh.. ne adew, smalam dah jalan2 kat blog ni, so hri ni more focus je la cz smlam curik2 maen blog sambil buat outline bel.. hukhukhukhuk..

okayh, aku tetibe je terlintas lam fikiran pasal menda alah nih, KESETIAAN.. perlu kew?? so ape pndapat korunk?? well masing2 ade pendapat sendri kan.. so aku nk share sedikit pasal pndapat aku..

kesetiaan, dapat didefinasikan sebagai..... amboi! kau ingt ni pop quiz kew hapew nk buat definisi bagai?? hahahahaha, ok x de la aku sure korunk msti faham maksud setia kan..

one thing for sure yg aku percaya dan masih segar lam ingatan aku adalah word ni

" SETIA LAH KAMU PADA ALLAH S.W.T NESCAYA KAMU MENDAPAT KEREDHAANNYA"

yup, setia kpada Allah itu adalah yg utamanya. setia dengan melakukan suruhannya dan meninggalkan larangannya.. well that is the basic thing that u guys should do, so macm mne plak dengan kesetiaan pada ibu bapa??

macm mana nak setia dengan ibu bapa erk?? ha, mungkin ada yg x tau sebenarnya kita juga harus setia dengan ibu bapa kita, bukan nye setia ngan pakwe/makwe jew.. ibu bapa nih bukan setakat nk kena jaga adab sopan, tapi setia kne pon jgak. dan setia tuh bg pendapat aku ialah lebihkan ibu bapa kita dari segalanya. lets say kalau tetibe mak ayah kol suh balik umah sbb dah rindukan korunk kan,  sedangkan korunk dah set baik punye date ngan bf/gf korunk ataupon ngan membe2 la. ape korunk akan buat?

a)batalkan temujanji dan balik umah..
b)bgtau mak ayah yg akan blik esok sbb dah janji ngan kawan
c)ade aku kesah diorng suh blik!

ok jwapan yg (c) tuh dah mmg dasar anak kurng ajar la tuh an. hahahah.  so, kalau aku, jujur aku akan pilih (b). hahaha .. so mmg ternyata disini aku x setia ngan ibu bapa aku kan.. hehehe.. ermm kalau korunk pilih (a), korunk mmg anak yg setia ngan ibu bapa korunk. kenape erk? ye la korunk sanggup batalkan temujanji korunk semata2 nk blik jenguk mak ayah, tapi x payah nk bangga diri sngt lah kan, korunk x de la baik mane pon dah kalu sampi mak ayah kene kol dlu suh blik umah! hahahaha..

ape yg aku cuba nk sampaikan ni sebenarnya, cuba korunk ingt blik mase korunk kecik2 dlu, betapa setianya mak ayah kita hantar pergi check up ngan doktor, setia menghantar/mengambil kite pg sekolah, setia datg sekolah bila nk amik report card, setia amik cuti semata2 nak hantar kita masuk kolej,(walaupon time tuh maybe diorng ade menda yg lg penting lagi tuk dibuat), setia lari g bank jap time kerja cz nk msukkan duit tuk kite, dan yg pling penting setia melayan kerenah kite yg ntah ape2 ni..

so, bile dah sampai waktu tuh, x payah lah sampai mak ayah perlu kol semata2 nk suh kite blik sbb dah lme x jumpe kite, mane yg dok jauh tuh aku pham la, x ley nk blik sngt kan, tapi ni bukan sekadar isu x nk blik umah jew. macm2 la.. yg berkaitan ibu bapa kite.

e.g : kalau mak ayah nk g check up kat klinik, jgn lah nk tggu sampi diorng yg ckp 'nak, tlg hantr mak pg klinik esok bleh x?'.. pandai2 lah hantar mak ayah kite, x yah nk berkire sngtlah kan..huhuhu..

kalau aku nk list kan semua benda mmg x habis la kan entry nih. kite semua pon dah besa panjg, dah boleh memikir, ni semua pandngan dari aku dn aku juga meingatkan dri aku sendri. aku juz nk share ngan korunk so that kite ley renungkan bersama.. alluhualam..






so, KESETIAAN.. perlu kew??


korunk jawab lah sendri!..

:)

Thursday, March 10, 2011

selesai outline

adush, baru selesai buat outline jew da nk gebang g cter kat sni an.. hahahaha
 x de la, aku sje nk singgah kat blog ni cz da lme x update kot pasal blog ni
( macm la ade org nk update pasal life aku an) wakakakaka..
tapi x pe lah.. buat pengetahuan korunk aku bru je selesai menyiapkan ouline performance
company pilihan aku iaitu Pharmaniaga Bhd..
ni untuk assessment 3 bel 312 aku..bg sape yg paham tuh pham la kn..
huhuhuhuhuhu... ape la yg aku mgarut memalam buta ni an.. haish...
ok la. daaaaaaa....


sorry sbb magrut tah ape2 kat sni....

Wednesday, March 9, 2011

ok bffe baru kan!

wah2 dah jumpe bffe baru nmpk?? ha, bagus la kan.. lpas ni kalau kau ade ape2 jumpe je bffe baru kau tuh.. die ley selesaikn semua masalh kau kan! sorry to say kan tapi aku rse kau nih mmg kacang lupekan kulit la.. bukan la aku nk mengunkit kan, tapi kalau kau susah pandai lak kau cri aku. tapi kalau kau senang, wah2 kalau boleh nak berkepit jew an ngan bffe baru kau tuh..

ha? sape?? aku?? JELEZ?? wah2 ples la kan.. wasting time jew nk jelez ni.. aku bukan nye bff sngt ngan die, so buat ape aku nk jelez2 bagai ni, aku cuma nk ckp yg die tuh jenis mcm mne, agak annoying pon ade gaks.. perlu kew die act mcm tuh..?? buat aku myampah tau x. tapi lantak la kn.. die x kene lg kat batang idung die yg x bape nk mancung tuh an, x pe la..once day bile die dah jumpe org yg jenis mcm tuh hope die x yah la nk magamuk sngat la kan...

ape aku nih, asyik kan3 jew dri tadi.. ahak2~ noob

well semoga bebahagia lah KAN ngan bffe baru kau tuh..
nk gak aku tgok kau nk cri sape pas ni kalau kau de masalah.. wakakakakaka...
time tuh aku lah org yg paling seronok skali..
sbb...
sbb gelak KAN kau lah!

Thursday, March 3, 2011

kawan dan sahabat

kawan beribu senang nk dicari, tapi sahabat yg satu belum tentu lagi kite ley jumpe..
aku mmg suke berkawan. tapi aku ni satu jew, nak memulakan persahabatan tuh mmg payah sket.
org bleh kate aku ni hipokrit la bile first time jumpe. but everyone do that! mmg x de sape pon yg nk tunjuk belang die bile first time jumpe. semuanya kalu boleh nk tunjuk yg die tuh sesuci baby yg baru lahir..

tapi aku bile dah kawan, mmg len dri first time aku mula2 nk berkawan dlu.. haaa, kirenya aku nk dah kuar belang die la.. tapi belang aku jenis yg belang bek.. ahahahaha.. well aku x layak nk judge dri aku ni as baik.. aku ngaku aku ni x de la baik sngat pon.. ade la jugak sikit jahat dan nakal tuh.. tapi sejahat2 aku pon belum penah lagi aku backstap kwan2 aku.. paling2 jahat pon mulut aku ni je.. so lantak la kan.. kau pon sama jgak.. x yah nak sebok2 la ckp aku sorng je mcm ni..

pengalamn di kolej memberi aku seribu satu makna tengtang kawan2 nih..dah macm jenis kawan aku jumpe, ade yg luar nmpk jahat tapi lam hati ade taman, ade yg luar nmpk baik suci bt secara dalaman totally fake! mase kat skolah dlu aku membe ngan dak2 laki jew (2 pon sbb laki je ade lam klas aku tuh) hahahaha..
so pasal kwan2 yg pompuan ni mmg first time la aku alami.. seyes mcm2 aku balaja.. bg aku kawan dan sahabat totally two different things! kawan yg slalu ade di sekeliling kite, tapi sahabat walupon x slalu sekeliling kita, die tetap ade time kite happy dan sedih..

sem 4 aku kali ni, seyes aku ckp aku mmg happy dgan kawan2 aku srkrg nih.. aku heppy dan sayang diorng sngt2.. wlaupon aku tau macm2 pasal diorng..tapi bg aku selagi benda tuh x effect aku sngt let assume benda tuh x penah jadi.. mmg la sehari dua ni aku tau yg diorng ade buat something tapi menda tuh dah lame kot, kalau aku nk perbesarkan pon x berbaloi nk dibanding kan dengan kenangan kiteorng semua.. gelak sama2, gossip, sedih sama2, selalu sama2.. ... ...

baik lelaki mahupon perempuan, aku mmg sayang semua yg bergelar kawan aku.. selagi diorng 'kawan' aku, selagi tuh aku sayang diorng, biarlah x rapat mana pon..

jadi, pada yg anggap aku nih kawan diorng.. lets start a new journey of our freindship.. maafkn aku kalau aku de buat salah dan silap.. aku x mintak pon kita serapat dlu.. but at least kite still bleh jujur sesama sendri, senyum dengan iklas dan x de prasaan dendam ke ape ke.. mmg aku ngaku aku bnyak buat silap kot *well mane la tau an..nobody is perfect! so, biarlah raya lambt lagi ke ape ke, aku nk mintak maaf jgak.. mgkin dlu aku x knal sngt mana satu lawan mana satu kawan.. tapi aku nk biarkan je la mcm ni.. aku seronok mcm nih..

pada kwn2 aku, hope lpas ni x ape y akan berubah.. pasal masalh pagi tadi, mmg slah aku, mmg btol aku x knal kau lg.. kalau aku knal pon, maybe aku x yakin ngan perasaan aku.. neway its fun to be fren wif u, aku harap perasan aku kali ni btol.. semua lah, kawan2 aku.. seronok bersama ngan korng..







tetibe rse sebak jap.. hahahahaha.. kdg2 bile ade problem ngan kwan ni akan lebey buat kite cube untuk memahami mereka dri persahabatn yg tenang bt in the end everything is just like a shit, backstabbing and everything! :)

oppss.. okay.. i think dats all for today.. huuuuuuhh..

Wednesday, March 2, 2011

kene tagged..

alolololo..awatnya pasaipa aku ni mcm sedih jew bile kene tag.. hahahahaha..
x de maknenya nk sedey2..ok lah..first xperince kene tagged..tuh lagi lah sedih kan?!!

okay aku akan jwab semua soaln ni sejujur yg mungkin...


ABC About You Questions :)

A - AVAILABLE :
erm... yup! hahahahaha..

B – BIRTHDAY:
12 December 1991 

C - CRUSHING ON:
lalalalalalala.....

D - DRINK YOU LAST HAD:
air laici kat kedai yusoof.

E - EASIEST PERSON TO TALK TO:
housemate :) (yg memahami diri ini) 

F - FAVORITE SONG:
grenade, count on you (bruno mars), back to december (taylor)

G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS:
erk.. x tau la...

I - IN LOVE WITH:
in love with *#@$%^.... hahahahahah..sengal :)

K - KILLED SOMEONE:
kalu x de undang2 nk jugak try bunuh org nih! huhuhu 

L - LONGEST CAR RIDE:
ok, i assume the longest time car i ride, erm of course dri IPB ke rumah rawang.. hahahahaha

M- MILKSHAKE FLAVOR:
choc flavor..  

N - NUMBER OF SIBLINGS:
siblings 5, im the fourth with 3 sisters and 1 younger bro.. (saje nk jwb lelebih)

O - ONE WISH:
meet my mr. right at the right time and a right moment! hahaha!

P - PERSON YOU CALLED LAST:
ok, let me be honest wif u, i called my mak and abah (sebb pesan suh dtg amik weekend ni) LOL!

R - REASON TO SMILE:
sbb kalu muka aku ni x senyum mmg nampk mcm muka nk makan org...   

S - SONG YOU LAST SANG:
back to december - taylor swift

T - TIME YOU WOKE UP:
weekdays - early morning at 5 am, weekend - sampai rse dah puas tido

U - UNDERWEAR COLOUR:
macam2 kaler ade... lalalalala.. 

V - VEGETABLE(S):
im not so veggie person..
W - WORST HABIT:
satu hari x mandi.. 

X - X-RAYS YOU'VE HAD:
sebelom masuk ipb la...

Y - YOYOS ARE:
dunno~~ 

Z - ZODIAC SIGN:
sagittarius

Random Questions About You :)

Spell your name without vowels:
nr dy .. hahahahaha 

Your favorite number:
num 8.. ong ma!

What color do you wear most?
blue..i guess..hahahaha 

Are you happy with your life right now?
alhamdulillah. yes setakat ni happy

What is your favorite lesson in school?
ekonomi asas for sure! really love that subject!

Who is your best friend?
aishah mastura

When do you start back at school/college?
never care bout that. :) 

Are you outgoing?
tak tau la... 

Can you tie a cherry stem with your mouth?
no one can ever do that..hahahaha

Can you whistle?
dri dlu lg cube smpi skunk x penah nk jadi!

Walk with your toes curled?
x mau, kaki elok lg nih ngade plak nk jln mcm tuh.. 

THE DO'S :)

Do you believe in miracles?
yes , i am.. 

Do you believe in magic?
kuasa Allah percaya, kuasa magic tak!

Love at first sight?
believe, tapi x penh berlaku lg lam hidop..

Do you know how to swim?
setakat ni bo;leh la kalu x dlam sngt... hahahahaha..

Do you like roller coasters?
sangat suke! i love challenges..

Have you ever been on a plane?
yess. :D 

Have you ever asked someone out?
haish. selalu kot.. 

Have you ever been asked out by someone?
selalu la..especially time mara dah kuar.. hahahah..penuh invitation..

Have you ever been to the ocean?
penah...

Have you ever painted your nails?
penah, mase jahil2 dlu.. hahahahhaha

THE WHATS :)
What is the temperature outside?
sorry,im taking dip in account.. so x tau..hahahahaha (belagak giler)

What radio station do you listen to?
hot.fm, fly.fm, red.fm, klasik nasional ( sbb abah slalu pasng,so nk x nak kne dgr gak )

What was the last restaurant you ate at?
my mom chicken rice shop!

What was the last thing you bought?
nasi pacel ayam.. emm..sedap2..

What was the last thing on TV you watched?
ahmad albab.. hahaha

Who was the last person you said I love you to?
( pretending x nmpk soaln tuh ). hahaha

HAPPY SECTION :)
Are you a happy person?
yess i am.. love to laugh...

What is your current hair color?
setakat ni black la.. hahahahaha

CURRENTLY WEARING :)
What shirt are you wearing?
baju kurung..

Pants?
dah nme pon bju kurung an, so pki kain die la.. 

Shoes?
redah je pkai yg mane2 pon..

Necklaces?
yes. , my 3rd sis bought from phuket.. 

IN A BOY/GIRL :)

Favorite eye color:
hitam la. 

Short or long hair:
x suke rambut laki panjg2..nampk messy..

Height:
taller than me please..hahaha 

HAVE YOU EVER.

Been to jail:
NEVER n DON WANT! 

Laughed so hard you cried:
selalu gelak, bt the most part is bile naznin ubah my spectacles khas untuk org telinga capang.. hahaha.. damn funny..

Cried in school:
ade, bile kne halau kuar ngan cikgu english, da x ingt la nme..

Done something really stupid that you still you started laughing:
selalu jew... 

Seen a dead body:
depan mate x penah nmpk agy.. tapi x penh harap pon nk tengok...takot! 

THIS OR THAT?
Pepsi or Coke:
x suke la minum air bergas..hahaha, tipu, i x suke dua2 drinks ni je..

Chocolate or Vanilla:
choc..

Strawberries or Blueberries
bluberries

Meat or Veggies:
meat

TV or Movie:
both

Guitar or Drums:
drums

Adidas or Nike:
adidas

Cheerios or Corn Flakes:
corn flakes

Name one random thing about myself.
funny..hahahaha...

im done.. so next sape yg nk buat, sila la buat..


naznin afifa
noormie atika
nur aida
anne syila
syita



Sunday, February 27, 2011

okay, what a stressful week.!

damn it, seriously this is a stressful week of diz sem..amboi2.. okay i wanna to speaking dis time,
perhaps still in the roleplay mood. hahahahahha.. whatever, my blog!! (macm knal je kn sentence ni), hehehe well im not a copycat okay,,, u LOSER! ouch, does't mean anything.. okay lets continue :

im really sorry u guys for not updating my blog...i am kind of busy nowadays..
i dont hv so much time to blogging or even facebooking..
well as usual, bel 312 we all hv to prepare for assesment 2 which is roleplay
what is on earth a 'roleplay' is. okay2..it is kind of  lakonan, and it's all about an issues in a work place.
for my group, which is me, normi, zarina, n k.yana. we all together hv decided to choose a communication breakdown issue. for this roleplay i play a role as a damn fussy sengau boss. and of course i hv to be 'sengau' rite since it will show where the heck that communication breakdown is start..being sengau is not like a big problem to me and im not saying that im good ekceli but the real problem is when i start to feel the butterfly in my stomach. when it is happen? of course on a real day when we have to present in front of lecture's...

okay, that is the first thing. the big second things is when we have an audiences! creep! okay i know my classmates are the audience and i dont even care about them for being my audiences. by hook or by crook they still have to watched  my roleplay rite, im talking about outsiders audiences! if im not mistaken its about 2 classes and it from DBS juniors. huh.. alhamdulillah i could make it easy and everything seems okay after that.. i acted as usual and can deliver all the script very well.. thanks to Allah for giving such strength to me..

the day after roleplay, we have a common test to do.. wawww!! i 'love' that.. huhuhuhu
now i bet all of u well understand why i said this was a stressful week for me.. okay, u know for what subject it cover? FAR 250, MAF280,AIS280. walla wei.. 3 subject all together in one day! fuh. thank you UITM or maybe IPB..hahaha, i dunno which one who set up the day for our common test.. whatever..

so now, i think the stress is not end yet, cz the final is juz around the corner. never mind. at least the final do not cover all 3 subject in one day rite..? huh.. btw congratz to ME.. y do i congratz myself?? hahaha.. dunno.. whatever, my blog!! hahaha (again..)..